Reanimatie cursus Utrecht

MIB heeft al ruim 25 jaar ervaring

U heeft het misschien al wel eens een keer meegemaakt of gehoord dat iemand gereanimeerd moest worden. Wat als u de enige persoon bent die in buurt is in geval van nood. Weet u hoe u moet handelen? Het is van onschatbare waarde om reanimatie vaardigheden te bezitten. Wilt u graag een reanimatie cursus in de regio Utrecht volgen? Wij bieden trainingen aan op onze trainingslocatie in IJsselstein. Daarnaast kunt u ook ervoor kiezen om de reanimatie cursus op locatie te volgen.

Volg een reanimatie cursus in Utrecht

De cursus is bedoeld om u te leren adequaat te reageren in noodsituaties, zoals een hartstilstand. Door een reanimatie cursus te volgen, kunt u het zelfvertrouwen krijgen in het snel en effectief te handelen wanneer elke seconde telt.

Wist u dat bij een hartstilstand elke minuut die voorbijgaat zonder reanimatie de overlevingskans van het slachtoffer met ongeveer 10% vermindert? Dit benadrukt de cruciale noodzaak om snel en effectief te handelen bij een noodgeval. Door onmiddellijk te beginnen met reanimeren, kunt u de bloedcirculatie op gang houden en de hersenen van zuurstof blijven voorzien. Hierdoor vergroot de kans op overleven aanzienlijk.

KOM IN CONTACT

Reanimatie Cursus

Door het volgen van een Reanimatie AED cursus bent u in staat om adequaat te reageren in geval van een noodgeval, zoals een hartstilstand.
Reanimatie AED

Een reanimatie en AED-cursus biedt deelnemers cruciale levensreddende vaardigheden, variërend van het herkennen van noodsituaties tot het reageren met reanimatietechnieken en het correct gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Reanimatie AED Herhaling

Een reanimatie en AED-cursus herhaling biedt deelnemers de mogelijkheid om hun levensreddende vaardigheden op peil te houden, waaronder reanimatietechnieken en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Wat kost een reanimatie cursus?

De cursus duurt gemiddeld 4 uur en u kunt bij ons zowel de basis als herhalingscursus volgen. De kosten bij MIB Benschop zijn als volgt:

 • Basis Reanimatie/ AED blended                            € 62,50 per persoon
 • Herhaling Reanimatie                                                € 45,- per persoon

*Groepsprijzen zijn altijd op aanvraag

Na afloop krijgt u van ons een Rode Kruis certificaat. Belangrijk om te noteren is dat het certificaat twee jaar geldig is.

MIB Opleidingen IJsselstein

Waar kunt u een reanimatie AED cursus volgen?

Training op locatie

 • Trainingslocaties: IJsselstein
 • Cursus is mogelijk met e-learning
 • Professionele begeleiding

In Company

 • Cursus bij uw bedrijf
 • Mogelijk vanaf 6 cursisten
 • Professionele begeleiding

Inhoud reanimatie cursus

Gedurende de basis cursus reanimeren gaat u de volgende elementen leren:

 • Leren van medische vaardigheden voor het stabiliseren van vitale functies van slachtoffers.
 • Reanimatietechnieken, inclusief deskundig gebruik van een AED.
 • Begrip van diagnostische en therapeutische toepassingen van de AED.
 • Praktijkoefeningen met de AED, zowel individueel als in teamverband.
 • Kennis over de werking en onderhoud van de AED.

Inhoud reanimatie herhalingscursus

Gedurende de herhalingscursus gaan we dezelfde elementen als bij de basis cursus behandelen. Het is meer bedoeld als een opfris cursus. Het is belangrijk om uw kennis en vaardigheden op peil te houden.

Wordt een reanimatie cursus vergoed?

Een veelgestelde vraag is of reanimatie cursussen worden vergoed door zorgverzekeraars. Bij verschillende zorgverzekeraars kunt u de cursus declareren wanneer u aanvullend verzekerd bent. Check dit altijd na bij de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

MIB Benschop biedt diverse curussen

Naast reanimatie cursussen bieden wij ook EHBO trainingen aan voor zowel volwassen als baby’s en kinderen. Daarnaast bieden wij ook verschillende BHV opleidingen, waaronder basis BHV, ploegleider BHV en coördinator BHV.

Voor al deze cursussen bieden wij ook herhalingscursussen aan. Bent u op de hoogte van het feit dat verschillende certificaten die u ontvangt na het voltooien van een training slechts beperkt geldig zijn? Let hier goed op!

Vragen over onze diensten?

Op zoek naar een geschikte partner voor uw bedrijfshulpverlening?

Neem contact op