Reanimatie cursus op locatie

MIB heeft al ruim 25 jaar ervaring

In noodsituaties kan elke seconde het verschil maken tussen leven en dood. Wist u dat bij veel gevallen van hartstilstand een snelle en doeltreffende reanimatie de overlevingskansen aanzienlijk vergroot? Het aanleren van deze cruciale vaardigheid wordt mogelijk gemaakt door reanimatiecursussen op locatie. Het biedt niet alleen praktijkgerichte training, maar geeft ook deelnemers de kans om snel en effectief te handelen.

Wat houdt een reanimatie cursus in?

Gedurende de cursus gaat u verschillende vaardigheden leren. De volgende punten zijn verwerkt in de training:

 • Het aanleren van medische vaardigheden, waarmee de vitale functies van een slachtoffer wordt gecontroleerd en veilig gesteld
 • Reanimatievaardigheid als het deskundig en verantwoord defibrilleren via de AED
 • Diagnostische en therapeutische mogelijkheden van de AED
 • Het beoefenen van praktijkscenario’s met de AED met zowel 1 als 2 hulpverleners
 • D werking en onderhoud van de AED

Reanimatie cursus op locatie

Onze cursus wordt aangeboden op een van onze trainingslocatie of u kunt kiezen voor In Company. Wanneer u graag de training bij u op locatie wilt krijgen moet er wel een minimaal aantal deelnemers de cursus bijwonen. Wij streven ernaar om reanimatie training zo toegankelijk mogelijk te maken, zodat u met vertrouwen en kennis kunt handelen in noodsituaties.

KOM IN CONTACT

Reanimatie Cursus

Door het volgen van een Reanimatie AED cursus bent u in staat om adequaat te reageren in geval van een noodgeval, zoals een hartstilstand.
Reanimatie AED

Een reanimatie en AED-cursus biedt deelnemers cruciale levensreddende vaardigheden, variërend van het herkennen van noodsituaties tot het reageren met reanimatietechnieken en het correct gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Reanimatie AED Herhaling

Een reanimatie en AED-cursus herhaling biedt deelnemers de mogelijkheid om hun levensreddende vaardigheden op peil te houden, waaronder reanimatietechnieken en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Wanneer deze cursus bij u past:

Deze cursus is relevant voor iedereen die waarde hecht aan levensreddende vaardigheden. Ouders, professionals in de gezondheidszorg, leerkrachten en allen die de veiligheid serieus nemen, zullen profiteren van deze training. U weet nooit wanneer u deze vaardigheden nodig zult hebben, maar als dat moment komt, wilt u in staat zijn om doeltreffend te handelen.

MIB Opleidingen IJsselstein

Waar kunt u een reanimatie AED cursus volgen?

Training op locatie

 • Trainingslocaties: Strijen en IJsselstein
 • Cursus is mogelijk met e-learning
 • Professionele begeleiding

In Company

 • Cursus bij uw bedrijf
 • Mogelijk vanaf 6 cursisten
 • Professionele begeleiding

Wordt een reanimatie cursus vergoed?

Een reanimatiecursus wordt doorgaans niet standaard vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u aanvullend verzekerd bent is het echter wel de moeite waard om na te vragen of een vergoeding mogelijk is. Bekijk dit op de website van uw zorgverzekering.

Onze andere cursussen

Bij MIB Benschop bieden meer dan reanimatie AED cursussen. U kunt ook bij ons terecht voor Eerste Hulp (EHBO) en verschillende BHV cursussen, zoals basis, ploegleider en coördinator – BHV. Wij willen zowel particulieren als bedrijven helpen zich effectief voor te bereiden op noodsituaties en een veilige omgeving te waarborgen. 

Vragen over onze diensten?

Op zoek naar een geschikte partner voor uw bedrijfshulpverlening?

Neem contact op