EHBO Soest

MIB heeft al ruim 25 jaar ervaring

EHBO cursus regio Soest

Bent u op zoek naar een EHBO-cursus in de buurt van Soest? Bij MIB Benschop bieden wij diverse EHBO-cursussen aan. We bieden zowel cursussen van het Oranje Kruis als het Rode Kruis aan, maar ook specifieke EHBO-cursussen gericht op baby’s en kinderen. Vergroot uw kennis en zelfvertrouwen in het verlenen van eerste hulp. Schrijf u vandaag nog in. Bereidt uzelf voor op noodsituaties met deskundige begeleiding en praktische training.

Wij bieden diverse EHBO cursussen aan:

 • Basis EHBO
 • Uitgebreide EHBO
 • Herhaling Basis EHBO
 • Herhaling Uitgebreide EHBO
 • Basis EHAK (eerste hulp baby’s en kinderen)
 • Herhaling EHAK
 • Basis Reanimatie/ AED
 • Herhaling Reanimatie/ AED
Alle cursussen worden gegeven volgens de richtlijnen van het Rode Kruis.
Daarnaast is het bij ons ook mogelijk om In Company trainingen te volgen! Dit is mogelijk bij een minimale groepsgrootte van 6 cursisten.
KOM IN CONTACT

Aanbod cursussen EHBO Soest

EHBO-cursussen omvatten een divers aanbod van trainingen, van basisvaardigheden tot gespecialiseerde cursussen voor verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan cursussen gericht op volwassenen, kinderen en baby's. Deze opleidingen stellen u in staat om te kunnen handelen in geval van nood.
Eerste hulp vaardigheden
Eerste Hulp (EHBO)

Bij een EHBO cursus leert u essentiële vaardigheden om te kunnen handelen in geval van nood.

EHBO herhaling opleidingen MIB
Eerste Hulp (EHBO) herhaling

Om het certificaat geldig te houden en uw vaardigheden op peil te houden kunt de EHBO cursus herhaling volgen.

Baby en kind eerste hulp
EHBO baby's en kinderen

Deze cursus richt zich op het handelen in geval van nood bij baby's en kinderen.

Herhaling opleiding eerste hulp baby
EHBO baby's en kinderen Herhaling

Een herhalingscursus zorgt ervoor dat de kennis en vaardigheden bij het verlenen van eerste hulp aan jonge kinderen op peil blijft.

Waarom EHBO?

EHBO is van onschatbare waarde omdat het u de mogelijkheid geeft om effectief te reageren in noodsituaties. Het biedt concrete vaardigheden waarmee iedereen, ongeacht achtergrond of leeftijd, in staat is om levensreddende hulp te bieden bij ongelukken. EHBO vergroot de zelfredzaamheid en het vermogen om snel en adequaat te handelen. Dit is essentieel in situaties waar elke seconde telt.

Eerste hulp cursussen kunnen gevolgd worden die gericht zijn op volwassenen maar ook op baby’s en kinderen. Voor beide gevallen zijn er verschillende vaardigheden die toegepast moeten worden.

Eerste hulp (EHBO) herhaling

Waar kunt u een EHBO cursus volgen?

Training op locatie

 • Trainingslocaties: Strijen en IJsselstein
 • Cursus is mogelijk met e-learning
 • Professionele begeleiding

In Company

 • Cursus bij uw bedrijf
 • Mogelijk vanaf 6 cursisten
 • Professionele begeleiding

Veelgestelde vragen over EHBO cursus

Wat is het verschil tussen het Oranje kruis vs het Rode kruis?

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen beide cursussen:

 1. Examenvereiste: Bij Het Oranje Kruis moet u een examen afleggen, terwijl het Rode Kruis dit niet vereist. Dit kan relevant zijn voor mensen die last hebben van examenvrees.
 2. Opbouw van de Cursus: Het Rode Kruis hanteert een meer modulaire aanpak, terwijl het Oranje Kruis bestaat uit een meer uitgebreide cursus. Hierin worden alle belangrijke aspecten van EHBO behandelt.
 3. Aanpak van de Cursus: Het Oranje Kruis is onderwerp gericht. Hierbij ligt de nadruk meer op het behandelen van specifieke verwondingen en diverse ziektebeelden. Dit terwijl het Rode Kruis meer nadruk legt op realistische praktijkoefeningen en het beheersen van competenties.
 4. Inzetbaarheid bij Evenementen: Met een diploma van Het Oranje Kruis kunt u bij alle evenementen in Nederland worden ingezet, terwijl dit met een certificaat van het Rode Kruis alleen kan als er specifiek om gevraagd wordt.
 5. Erkenning: Het certificaat van het Rode Kruis is Europees erkend. Het Oranje Kruis is alleen in Nederland bekend maar voldoet wel aan de Europese richtlijnen.

In het algemeen zijn beide opleidingen van hoog niveau en is het uiteindelijke niveau vergelijkbaar. De keuze tussen beide hangt af van persoonlijke voorkeuren, zoals de manier van leren en het belang dat wordt gehecht aan praktijkervaring versus kennisverwerving.

Let op: voor oranje kruis cursussen bieden wij voornamelijk alleen de herhalingstraining EHBO. 

Hoe lang is een EHBO diploma geldig?

Het EHBO diploma is niet oneindig geldig. Na twee jaar zou u de cursus moeten herhalen om het diploma geldig te houden. Dit is ook belangrijk om uw vaardigheden en kennis op peil te houden. Bij MIB Benschop bieden wij ook deze herhalingscursussen.

Onze andere cursussen

Bij MIB Benschop bieden we niet alleen opleidingen aan die gericht zijn op het verlenen van Eerste Hulp. U kunt bij ons ook terecht voor trainingen voor het behalen van verschillende BHV diploma’s en Reanimatie met AED. Voor al onze opleidingen bieden wij ook herhalingscursussen.

Vragen over onze diensten?

Op zoek naar een geschikte partner voor uw bedrijfshulpverlening?

Neem contact op