EHBO cursus baby

MIB heeft al ruim 25 jaar ervaring

Waarom een EHBO cursus voor baby’s en kinderen volgen?

U heeft het misschien wel eens meegemaakt. Een situatie met een baby of kind waar het maar net goed was afgelopen. Maar wat als er echt een ongeluk gebeurd? Weet u hoe u kunt handelen? Het is belangrijk om de vaardigheden te beheersen op het moment dat het kind de hulp nodig heeft. MIB Benschop biedt een EHBO cursus voor baby en kind aan, zodat u de juiste kennis en het vertrouwen bezit in geval van nood. Door middel van een cursus gaat u leren wat de best mogelijke manier is om te handelen. Van een klein schrammetje tot meer ernstige situaties. Het is van groot belang om voorbereid te zijn op noodsituaties die zich kunnen voordoen.

Wilt u graag weten hoe u moet handelen gedurende een noodsituatie? Bekijk onze EHBO cursussen. Wij bieden ook herhalingscursussen aan.

VRIJBLIJVEND ADVIES

Opleiding en uitrusting

Een EHBO-cursus voor baby en kind richt zich op het aanleren van de basisprincipes van eerste hulp. Het is specifiek gericht op noodsituaties die zich bij baby's en kinderen kunnen voordoen. Deze cursus omvat vaak hands-on training en instructies over reanimatie, verstikking, allergische reacties, wondverzorging en andere specifieke situaties die relevant zijn voor de zorg voor jonge kinderen.
Een EHBO-cursus voor baby's en kinderen herhaling is bedoeld als een opfriscursus voor degenen die al een volledige EHBO-cursus voor baby's en kinderen hebben gevolgd.

EHBO training voor baby's
EHBO VOOR BABY'S EN KINDEREN

Na afloop van de cursus kunt u een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken. U bent ook voorbereid op nog veel meer ongevallen.

EHBO aan baby's en kinderen herhaling
EHBO VOOR BABY'S EN KINDEREN (herhaling)

Na afloop van de cursus kunt u een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken. U kunt in feite de eerste hulp verlenen aan een baby en kind.

Bekijk alle opleidingen

Wat kunt u allemaal na een EHBO cursus voor baby’s en kinderen?

Na volgen van onze cursus kunt u een baby en kind in veiligheid brengen, de toestand beoordelen, reanimeren en een AED gebruiken. Daarnaast kunt u eerste hulp verlenen in verschillende situaties.

Situaties zoals bewusteloosheid, bloeding, brandwond, circulatiestilstand, CO-vergiftiging, ernstige allergie, hoofdletsel, huidwond, koorts en koortsstuipen, kortademigheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, nek- en wervelletsel, neusbloeding, tand door de lip, verdrinking, vergiftiging, verloren/afgebroken tand, verslikking, verstikking, vinger tussen de deur, vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog.

EHBO opleidingen

Waar kunt u een EHBO cursus volgen?

U kunt ervoor kiezen om de cursus te volgen op onze locatie of 'In company'. Bij een voorkeur voor 'In Company' geldt een minimale groepsgrootte van 6 cursisten. De EHBO cursus voor baby en kind is ook mogelijk in combinatie met e-learning.

Training op locatie

  • Trainingslocatie: Strijen
  • Cursus is mogelijk met e-learning
  • Professionele begeleiding

In Company

  • Cursus bij uw bedrijf
  • Mogelijk vanaf 6 cursisten
  • Professionele begeleiding

Voor wie is deze cursus?

De EHBO-cursus voor baby en kind is voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor kinderen. Naast de ouders moeten grootouders, oppassers, leraren en andere mensen die werken met kinderen deze training echt overwegen. Of u nu werkt in de kinderopvang, als leraar of coach in de sport, deze cursus kan echt het verschil maken als er iets met een kind gebeurd. Kortom, iedereen die een rol speelt in het leven van kinderen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, zou baat hebben bij het volgen van deze training. Op deze manier kunt u in een noodsituaties snel, effectief en zelfverzekerd handelen. 

 

Wij bieden verschillende cursussen

Naast EHBO cursussen voor baby’s en kinderen, bieden wij ook verschillende waardevolle trainingen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV) en eerste hulp.

Denk hierbij aan de Basis BHV-cursus, die een algemeen overzicht biedt van bedrijfshulpverlening. Naast Basis BHV zijn er ook trainingen voor specifieke rollen zoals Ploegleider BHV en Coördinator BHV. Hier wordt er gericht op het leiden en coördineren van hulpverlening in noodsituaties. Daarnaast zijn er specifieke opleidingen gericht op Eerste Hulp (EHBO) en reanimatie met het gebruik van een AED. Deze cursussen zijn niet alleen bedoeld voor letsel behandeling, maar leren ook levensreddende vaardigheden die in verschillende noodsituaties van pas komen. Voor wie al bekend is met een van deze trainingen, zijn er herhalingscursussen beschikbaar. 

Vragen over onze diensten?

Op zoek naar een geschikte EHBO cursus voor baby's en kinderen?

VRIJBLIJVEND ADVIES