BHV diploma

MIB heeft al ruim 25 jaar ervaring

Waarom een BHV diploma halen?

Veiligheid op de werkplek staat hoog in het vaandel voor bedrijven en organisaties. Als er binnen een organisatie iets gebeurd, zoals een ontruiming, brand of iemand die zich bezeert, dan ondernemen de BHV’ers actie. U weet na het behalen van een BHV diploma precies wat er moet gebeuren in een geval van nood. Wilt u graag uw diploma behalen? U kunt bij ons een BHV cursus in de regio Utrecht volgen!

BHV diploma geldigheid

Het BHV diploma/ certificaat is 1 jaar geldig. Na het jaar moet er een herhalingscursus gevolgd worden. Deze herhalingstraining, ook wel bekend als BHV herhaling, is van belang om ervoor te zorgen dat BHV’ers op de hoogte blijven van eventuele veranderingen in procedures. Bovendien is het belangrijk om de kennis op peil te houden en de vaardigheden opnieuw te oefenen.

KOM IN CONTACT

Opleiding en uitrusting

Als een organisatie BHV’ers aanstelt, moet ervoor gezorgd worden dat zij beschikken over een goede opleiding en uitrusting om hun taken goed uit te voeren. Bedrijven moeten naast het nemen van maatregelen op gebied van bhv ook contact onderhouden met de externe hulpverleningsorganisaties (bijvoorbeeld brandweer of politie) wanneer er zich een ongeval voordoet.
BHV

Na het behalen van een BHV diploma kunt u een bedrijfspand ontruimen, een gevaarlijke situatie herkennen en hierop handelen, een beginnende brand bestrijden en beperken, eerste hulp verlenen, de bijbehorende gevolgen beperken en reanimeren met en zonder AED.

BHV (herhaling)

Na het behalen van een BHV diploma kunt u een bedrijfspand ontruimen, een beginnende brand bestrijden en beperken, eerste hulp verlenen, de bijbehorende gevolgen beperken en reanimeren met en zonder AED. Het diploma blijft geldig wanneer u jaarlijks BHV trainingen volgt.

Wat kost een BHV cursus?

Wilt u graag de basis cursus BHV volgen dan zijn de prijzen als volgt:

Basis BHV:

 • Basis BHV+ E-learning:                                                                        294 euro
 • Basis BVH 1 module ( Brand & Ontruiming of Eerste Hulp) :   158 euro

Heeft u al een BHV diploma wilt u de geldigheid bewaren doordat het bijna een jaar geleden is? Dan kunt u de BHV herhaling volgen. Hiervoor zijn de prijzen als volgt:

BHV herhaling:

 • Basis BHV herhaling (hele dag):                                                       214 euro
 • Basis BHV herhaling (halve dag):                                                     102 euro 
BHV trainingen volgen bij MIB Benschop

Waar kunt u een BHV cursus volgen?

Training op locatie

 • Trainingslocaties: Strijen en IJsselstein
 • Cursus is mogelijk met e-learning
 • Professionele begeleiding

In Company

 • Cursus bij uw bedrijf
 • Mogelijk vanaf 6 cursisten
 • Professionele begeleiding

Wat kunt u allemaal met een BHV diploma?

BHV trainingen zijn gemaakt om deelnemers te leren hoe ze snel kunnen reageren in noodsituaties en hier vertrouwd in te worden.  Onderdelen die aan bod komen zijn:

 • Niet-spoedeisende Eerste Hulp: Denk hierbij aan een schaafwond of iemand die zich licht heeft bezeerd.
 • Brandbestrijding: Denk hierbij aan het beperken van een beginnende brand en het bestrijden hiervan.
 • Spoedeisende Eerste Hulp: Denk hierbij aan een ernstig ongeval, waarbij u eerste hulp kunt verlenen tot de hulpdiensten aanwezig zijn.
 • Ontruiming: Denk hierbij aan het ontruimen van een bedrijfspand tijdens brand of ander noodgeval.

Is BHV verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) verplicht voor alle bedrijven en organisaties. Deze verplichting is vastgelegd in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). De Arbowet stelt dat werkgevers passende maatregelen moeten nemen om de veiligheid en gezondheid van hun werknemers te waarborgen. Het aanstellen van BHV’ers is een van deze maatregelen.

BHV herhaling

Om het BHV diploma na 1 jaar nog geldig te houden is het verplicht dat BHV’ers jaarlijks deelnemen aan herhalingscursussen. De jaarlijkse herhalingstraining omvat het opfrissen van kennis over eerste hulp, brandbestrijding, ontruiming en communicatie. Hierdoor blijven BHV’ers goed voorbereid op noodsituaties en kunnen ze snel en effectief handelen wanneer dat nodig is. Naast oefeningen, houden deze cursussen BHV’ers op de hoogte van actuele procedures, nieuwe technologieën en eventuele veranderingen in wet- en regelgeving.

Beginner of wilt u het diploma verlengen?

Of u nu voor het eerst een BHV cursus wilt volgen of uw certificaat geldigheid wilt verlengen, MIB Benschop biedt voor beide situaties cursussen aan. Daarnaast bieden wij BHV opleidingen aan op onze locaties, maar ook bij uw bedrijf. Met onze ‘In Company’ werkwijze komen wij bij uw bedrijf langs om de passende training of opleiding te geven.

Vragen over onze diensten?

Op zoek naar een geschikte partner voor uw bedrijfshulpverlening?

Neem contact op