BHV cursus Utrecht

MIB heeft al ruim 25 jaar ervaring

Veiligheid binnen het bedrijf is belangrijk en daarom is het volgen van een Bedrijfshulpverlening (BHV) cursus een verstandige keuze voor zowel werknemers als werkgevers. Naast onze trainingslocatie in Strijen hebben wij ook een locatie in de provincie Utrecht, namelijk in de plaats IJsselstein.  Op deze locatie bieden wij diverse cursussen aan. Met onze BHV cursus in Utrecht zorgen wij ervoor dat uw bedrijf goed voorbereid is op noodsituaties.

Wat leert u tijdens een BHV cursus?

Tijdens een BHV cursus in Utrecht leren deelnemers essentiële vaardigheden die nodig zijn om adequaat te handelen in geval van noodsituaties op de werkplek. Dit omvat kennis over brandbestrijding, levensreddende handelingen, ontruimingstechnieken en communicatie in noodsituaties. Deelnemers worden getraind om snel en effectief te reageren, waardoor de veiligheid van zowel medewerkers als bezoekers wordt gewaarborgd. 

KOM IN CONTACT

Aanbod BHV cursus Utrecht

Als een organisatie BHV’ers aanstelt, moet ervoor gezorgd worden dat zij beschikken over een goede opleiding en uitrusting om hun taken goed uit te voeren. Bedrijven moeten naast het nemen van maatregelen op het gebied van bhv, ook contact onderhouden met de externe hulpverleningsorganisaties (bijvoorbeeld brandweer of politie) wanneer er zich een ongeval voordoet. MIB Benschop biedt verschillende BHV cursussen aan in de omgeving Utrecht.
BHV cursus volgen bij MIB
BHV cursus

De BHV-cursus biedt medewerkers essentiële training in eerste hulp, brandbestrijding en evacuatie. Hierdoor kan er in noodsituaties effectief gehandeld worden.

BHV Herhalingscursus bij MIB
BHV herhalingscursus

Heeft u al uw BHV diploma maar is het bijna een jaar geleden? Volg de herhalingscursus om uw diploma geldig te houden.

Ploegleider BHV herhalingscursus

De opleiding Ploegleider BHV is gericht om de ploegleider te trainen als leidinggevende van een BHV-ploeg.

Ploegleider BHV bij MIB
Ploegleider BHV cursus

Houdt uw vaardigheden op peil en het certificaat geldig door het volgen van een Ploegleider BHV herhalingscursus.

Coördinator BHV bij MIB
Coördinator BHV cursus

De coördinator BHV-cursus leert u de verantwoordelijkheid te nemen in het coördineren van het gehele BHV-proces op organisatieniveau.

Coördintor BHV Herhaling bij MIB
Coördinator BHV herhalingscursus

Door de herhalingscursus blijft u bijgeschoold en op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Waarom een BHV cursus?

Een BHV-cursus is belangrijk omdat het medewerkers in staat stelt om adequaat te handelen in noodsituaties binnen een organisatie. Dit omvat kennis en vaardigheden op het gebied van eerste hulp, brandbestrijding en ontruiming.

Naast het voldoen aan wettelijke verplichtingen draagt de cursus bij aan een veilige werkomgeving. Daarnaast is er iemand aanwezig die weet wat er moet gebeuren in geval van nood. 

BHV certificaat behalen

Waar kunt u een BHV cursus volgen?

Training op locatie

  • Trainingslocaties: Strijen en IJsselstein
  • Cursus is mogelijk met e-learning
  • Professionele begeleiding

In Company

  • Cursus bij uw bedrijf
  • Mogelijk vanaf 6 cursisten
  • Professionele begeleiding

Veelgestelde vragen over BHV cursus

Wat doet een BHV’er?

Een Bedrijfshulpverlener heeft als taak om in noodsituaties de juiste eerste hulp te verlenen, branden te bestrijden en een veilige evacuatie te coördineren. Daarnaast fungeert een BHV’er als schakel tussen het personeel en externe hulpdiensten. Door snel en doeltreffend te handelen, kan een BHV’er het verschil maken in het minimaliseren van schade en het beschermen van levens.

Hoe vaak moet de BHV’er de opleiding herhalen?

Om de kennis en vaardigheden van BHV’ers actueel te houden, is het essentieel om de opleiding regelmatig te herhalen. In Nederland is het niet alleen aanbevolen, maar ook wettelijk verplicht om de BHV-cursus jaarlijks te volgen. Dit aangezien de geldigheid van het certificaat na een jaar vervalt. Daarnaast waarborgt het dat BHV’ers hun bekwaamheid behouden en effectief kunnen reageren op veranderende omstandigheden en noodsituaties. 

Is BHV voor het bedrijf verplicht?

Ja, in Nederland is elk bedrijf, dus ook kleine bedrijven, verplicht om minstens één BHV’er te hebben. De Arbowet schrijft voor dat werkgevers passende maatregelen moeten nemen op het gebied van BHV. Het aanstellen en opleiden van BHV’ers vormt een essentieel onderdeel van deze wettelijke verplichtingen.

Onze andere cursussen

Bij MIB Benschop delen we niet alleen onze expertise in het bieden van BHV-opleidingen en herhalingstrainingen, maar verzorgen we ook uitgebreide cursussen in eerste hulp, reanimatie AED, crisismanagement, advies op het gebied van brandveiligheid en het uitvoeren van ontruimingsoefeningen. Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige trainingen en diensten. Wij willen zowel particulieren als bedrijven helpen zich effectief voor te bereiden op noodsituaties en een veilige omgeving te waarborgen. 

Vragen over onze diensten?

Op zoek naar een geschikte partner voor uw bedrijfshulpverlening?

Neem contact op