Bedrijfshulpverlening cursus

MIB heeft al ruim 25 jaar ervaring

Waarom een bedrijfshulpverlening cursus volgen?

Wanneer er bij een bedrijf iets gebeurd, zoals iemand die zich bezeert, een brand of er is een ontruiming nodig, dan ondernemen de BHV’ers actie. Wanneer u een bedrijfshulpverlening cursus hebt gevolgd weet u precies wat er moet gebeuren in een noodgeval. Als er een noodgeval gebeurt waarbij een pand ontruimd moet worden weten BHV’ers wat zij moeten doen. U leert in een cursus hoe u mensen zo rustig mogelijk, maar wel snel, het gebouw kunt laten verlaten.

De basisopleidingen bestaat uit de onderdelen:

 • Niet-spoedeisende Eerste Hulp
 • Spoedeisende Eerste Hulp
 • Ontruiming
 • Brandbestrijding

Binnen een bedrijf hebben bedrijfshulpverleners de voorpost functie te vervullen. Dit doen zij net zo lang totdat er (indien nodig) professionele hulpdiensten gearriveerd zijn. U neemt als BHV’er maatregelen om schade en letsel zoveel mogelijk te beperken.

KOM IN CONTACT

Opleiding en uitrusting

Als een organisatie BHV’ers aanstelt, moet ervoor gezorgd worden dat zij beschikken over een goede opleiding en uitrusting om hun taken goed uit te voeren. Bedrijven moeten naast het nemen van maatregelen op gebied van bhv ook contact onderhouden met de externe hulpverleningsorganisaties (bijvoorbeeld brandweer of politie) wanneer er zich een ongeval voordoet.
bedrijfshulpverlening cursus op de werkvloer
BHV

Na het volgen van een bedrijfshulpverlening cursus kunt u een gevaarlijke situatie herkennen en hierop handelen, een bedrijfspand ontruimen, een beginnende brand bestrijden en bespreken, reanimeren met en zonder AED en eerste hulp verlenen om de gevolgen te beperken.

bedrijfshulpverlening cursus ongeval op de werkvloer
BHV (herhaling)

Na het volgen van een herhaling bedrijfshulpverlening cursus kunt u een gevaarlijke situatie herkennen en hierop handelen, een bedrijfspand ontruimen, een beginnende brand bestrijden en bespreken en reanimeren met en zonder AED.

Wat kunt u allemaal na een bedrijfshulpverlening cursus

Bedrijfshulpverlening cursussen zijn gemaakt om deelnemers te leren hoe ze adequaat kunnen reageren en vertrouwen te wekken in noodsituaties. Typische punten die aan bod komen zijn:

 • Niet-spoedeisende Eerste Hulp: Denk hierbij aan een schaafwond of iemand die zich licht heeft bezeerd.
 • Brandbestrijding: Denk hierbij aan het beperken van een beginnende brand en het bestrijden hiervan.
 • Ontruiming: Denk hierbij aan het ontruimen van een bedrijfspand tijdens brand of ander noodgeval.
 • Spoedeisende Eerste Hulp: Denk hierbij aan een ernstig ongeval, waarbij u eerste hulp kunt verlenen tot de hulpdiensten aanwezig zijn.
BHV trainingen volgen bij MIB Benschop

Waar kunt u een bedrijfshulpverlening cursus volgen?

Training op locatie

 • Trainingslocaties: Strijen en IJsselstein
 • Cursus is mogelijk met e-learning
 • Professionele begeleiding

In Company

 • Cursus bij uw bedrijf
 • Mogelijk vanaf 6 cursisten
 • Professionele begeleiding

EHBO cursussen bij MIB Benschop

We hebben bij MIB Benschop niet alleen ervaring met het geven van bedrijfshulpverlening cursussen, maar ook met het geven van EHBO cursussen. In deze cursus leert u een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, hyperventilatie, onderkoeling, hitteslag, diabetes, hersenschudding, insectensteek, tekenbeet, kortademigheid, epilepsie, reanimeren en een AED gebruiken. Eerste hulpverlenen bij een huidwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, hoofd- en wervelletsels, pijn op de borstkas, bloeding, brandwond, beroerte, dreigende flauwte, koortsstuipen en een geamputeerd lichaamsdeel.

Reanimatie cursus bij MIB Benschop

Naast EHBO en BHV cursussen hebben bieden wij bij MIB Bensch0p ook een reanimatie cursus aan. De training en cursus bestaat uit de volgende basis onderwerpen: aanleren medische vaardigheden, waarmee de vitale functies van een slachtoffer wordt gecontroleerd en veilig gesteld. Daarnaast ook diagnostische en therapeutische mogelijkheden van de AED, reanimatie vaardigheid als het deskundig en verantwoord defibrilleren via de AED, beoefenen van praktijkscenario’s met de AED met zowel 1 als 2 hulpverleners, werking en onderhoud van de AED.

MIB Benschop

We hebben bij MIB Benschop niet alleen ervaring met het geven van bedrijfshulpverlening cursussen en herhalingstrainingen. Bij ons vindt u ook crisismanagement, eerste hulp opleidingen, ontruimingsoefeningen en advisering op het gebied van brandveiligheid. Daarnaast heeft MIB Benschop veel ervaring met het voldoen aan de behoeftes van verschillende klanten. Daarom bieden wij niet alleen trainingen en cursussen aan op onze locaties, maar ook door bij uw bedrijf langs te komen. Met deze ‘in company’ werkwijze komen wij u op locatie voorzien van een passende training.

Vragen over onze diensten?

Op zoek naar een geschikte partner voor uw bedrijfshulpverlening?

Neem contact op