Basis BHV

Al ruim 25 jaar ervaring in bedrijfshulpverlening

Waarom een BHV cursus volgen?

Het volgen van een BHV-cursus is van groot belang omdat het medewerkers voorbereidt op noodsituaties op de werkvloer. Tijdens de cursus leren deelnemers essentiële levensreddende vaardigheden, zoals reanimeren, het bedienen van een AED en het blussen van branden.

Daarnaast krijgen ze inzicht in het veilig evacueren van collega’s en bezoekers. Hierdoor ontstaat een veiligere werkomgeving, waar het risico op ernstige incidenten en schade wordt verminderd. Het bevorderen van veiligheid en gezondheid op het werk is niet alleen een wettelijke verplichting voor werkgevers, maar ook een verantwoordelijkheid die bijdraagt aan een positieve bedrijfscultuur en het welzijn van alle werknemers.

DIRECT INPLANNEN

Toelatingseis voor BHV E-learning

Iedereen mag deelnemen aan deze cursus. Er zitten geen toelatingseisen aan verbonden.

Alhoewel, om deel te nemen aan het praktische gedeelte van de cursus, moeten de deelnemers eerst met succes de e-learning test afronden. Als ze hier niet in slagen, betekent dit dat ze niet goed genoeg voorbereid zijn om de benodigde vaardigheden te oefenen binnen de beschikbare tijd.

 

Inhoud van de cursus

Bedrijfshulpverleners zijn opgeleid om binnen het bedrijf een voorpostfunctie te vervullen totdat de professionele hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en ambulance) zijn gearriveerd. Zij nemen maatregelen om letsel en schade zoveel mogelijk te beperken. Na het volgen van de BHV beschikt u over de volgende onderdelen:

  •     Niet-spoedeisende Eerste Hulp
  •     Spoedeisende Eerste Hulp
  •     Brandbestrijding
  •     Ontruiming

Tevens kunnen cursisten kiezen om alleen een deel van de cursus te volgen. Er kan gekozen worden tussen de module Eerste hulp of brandbestrijding & ontruiming.

Cursus duur

De cursus duurt 7 uur. De theorie wordt gevolgd via e-learning, waarvoor u rekening moet houden met ongeveer 6 tot 8 uur studietijd.

 

Examen

Om het BHV diploma te behalen moeten cursisten slagen voor het theorie- en praktijkexamen. Wanneer er is gekozen voor de BHV cursus met E-learning dan vervalt de theorietoets. De theorie wordt namelijk al in de e-learning getoetst.

 

 BHV Certificaat

Wanneer u de cursus heeft behaald krijgt u een BHV certificaat. Het krijgen van de certificering van NIBHV is alleen mogelijk bij het volgen van de cursus en is 1 jaar geldig.

De cursist kan de geldigheid na 1 jaar behouden door de BHV herhalingscursus te volgen.

Wat kost een BHV cursus?

U kunt er bij ons voor kiezen om een basis BHV cursus of herhalingstraining te volgen. De prijzen hiervoor zijn als volgt:

Basis BHV:

  •     Basis BHV+ E-learning:                                                                        294 euro
  •     Basis BVH 1 module ( Brand & Ontruiming of Eerste Hulp) :   158 euro

BHV herhaling:

  •     Basis BHV herhaling (hele dag):                                                       214 euro
  •     Basis BHV herhaling (halve dag):                                                     102 euro 
Cursus BHV volgen in Utrecht

U kunt uit twee verschillende mogelijkheden kiezen om een BHV cursus bij MIB te volgen:

Training op locatie

  •      Locaties in Strijen en IJsselstein
  •      Cursus is mogelijk met e-learning
  •      Professionele begeleiding

Incompany

  •      Cursus bij uw bedrijf
  •      Mogelijk vanaf 6 cursisten
  •      Professionele begeleiding

Is het aanstellen van een BHV’er verplicht?

Ja, het is verplicht voor elk bedrijf in Nederland om bedrijfshulpverlening te regelen. Dit betekent dat er altijd voldoende BHV’ers aanwezig moeten zijn om in geval van nood snel en adequaat te kunnen handelen. Dit is vastgelegd in de Arbowet (Arbeidsomstandighedenwet).

 

Hoeveel BHV’er moet een bedrijf aanstellen?

Het aantal BHV’ers dat een bedrijf moet aanstellen, is niet exact vastgelegd in de Arbowet. Het moet echter altijd toereikend zijn voor de specifieke risico’s en omstandigheden binnen het bedrijf. Dit betekent dat het aantal BHV’ers afhankelijk is van factoren zoals de grootte van het bedrijf, de aard van de werkzaamheden en de risico’s die aanwezig zijn. Het uitvoeren van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt een werkgever te bepalen hoeveel BHV’ers er nodig zijn.

 

Hoelang is het BHV diploma geldig?

Het BHV diploma is officieel één jaar geldig. Na deze periode moet de BHV’er herhalingstrainingen volgen om de kennis en vaardigheden op peil te houden. Het is aan te raden om jaarlijks een herhalingstraining te volgen om te voldoen aan de wettelijke eisen en om er zeker van te zijn dat de BHV’er bekwaam blijft om in noodgevallen te handelen.

Aanbod BHV cursus

Als een organisatie BHV’ers aanstelt, moet ervoor gezorgd worden dat zij beschikken over een goede opleiding en uitrusting om hun taken goed uit te voeren. Bedrijven moeten naast het nemen van maatregelen op het gebied van bhv, ook contact onderhouden met de externe hulpverleningsorganisaties (bijvoorbeeld brandweer of politie) wanneer er zich een ongeval voordoet. MIB Benschop biedt zowel basis BHV cursussen en BHV Herhaling.
BHV cursus volgen bij MIB
BHV cursus (E-learning + praktijk)

De BHV-cursus biedt medewerkers essentiële training in eerste hulp, brandbestrijding en evacuatie. Hierdoor kan er in noodsituaties effectief gehandeld worden.

BHV Herhalingscursus bij MIB
BHV herhalingscursus

Heeft u al uw BHV diploma maar is het bijna een jaar geleden? Volg de herhalingscursus om uw kennis op peil te houden en de geldigheid van het diploma te verlengen.

Alle data en tijden- 2024

Basis BHV Donderdag 26 september 202408.30 tot 16.00 uurIJsselsteinE-learning
Basis BHV Dinsdag 5 en 12 november 202415.00 tot 18.30 uurIJsselsteinE-learning
Basis BHV Dinsdag 29 oktober 202408.30 tot 16.00 uurStrijenE-learning
Basis BHV Maandag 25 november en 2 december 202415.00 tot 18.30 uurIJsselsteinE-learning
Basis BHV Donderdag 28 november 202408.30 tot 16.00 uurIJsselsteinE-learning

Schrijf u in voor deze cursus

Vragen over onze diensten?

Op zoek naar een geschikte partner voor uw bedrijfshulpverlening?

Neem contact op